Sposób przygotowania

Buraki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę oczyścić.włożyć do garnka, zalać wodą(około 2-3l) i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany,kostkę rosołową i zagotować. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    do tego krokiet i palce lizać
  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    o taki przepis mi chodzilo, zeby byl na kwasie buraczanym.dodalam do ulubionych
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Idealny przepis na świąteczny barszczyk :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękny kolorek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    uwielbiam barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    lubię taki barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !