Sposób przygotowania

Mąkę z masłem, żółtkami i śmietaną posiekać nożem, osolić i zarobić ciasto. Owinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 h. Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, lekko skropić wywarem, wsypać tartą bułkę, poddusić, i wymieszać z posiekanymi drobno jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkować, pokroić w kwadraty o boku 5 cm. Na każdy nakładać porcje nadzienia, składać na pół i zlepić boki. Paszteciki ułożyć na blasze, posmarować żółtkiem, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na jasno złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    kuszący przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam paszteciki!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !