Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo ananasowe
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem ,powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
Spód kokosowy
Białka ubić na sztywno z cukrem.Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec około 15 min w 180 st.
Krem ananasowy
Ananas odcedzić i na 1 szkl soku ugotować budyń(soku powinno być 1 szkl jeżeli nie będzie to dolać wody) ostudzić.Masło utrzeć i powoli dolewać zmiksowane żółtka z cukrem cały czas ucierając. Dodawać po łyżce budyniu i ucierać .Na samym końcu dodać drobno pokrojony ananas.
Warstwy ciasta
biszkopt.krem ananasowy,spód kokosowy