Sposób przygotowania

Biszkopt
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem ,powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.
Spód kokosowy
Białka ubić na sztywno z cukrem.Wylać na blachę wyłożoną papierem i piec około 15 min w 180 st.
Krem ananasowy
Ananas odcedzić i na 1 szkl soku ugotować budyń(soku powinno być 1 szkl jeżeli nie będzie to dolać wody) ostudzić.Masło utrzeć i powoli dolewać zmiksowane żółtka z cukrem cały czas ucierając. Dodawać po łyżce budyniu i ucierać .Na samym końcu dodać drobno pokrojony ananas.
Warstwy ciasta
biszkopt.krem ananasowy,spód kokosowy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda baaardzo apetycznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    fajne ciastko,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pycha, pycha, pycha...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musi byc smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pychotka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię kokos w cieście i kremie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    engie23

    uwielbiam wszystko co kokosowe. pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    też takie piekę i jest pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !