Sposób przygotowania

jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając drewnianą pałką lub mikserem na wolnych obrotach, dodaj stopione masło i margarynę, zmielone migdały i mąkę gryczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. Piecz 40-45 minut w temp. 180 stopni, aż wierzch się zezłoci, a patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy.
Wyjmij ciasto z formy, ostudź na kratce. Możesz przełożyć łagodnym w smaku dżemem, np. morelowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Chętnie zobaczyłabym jak wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !