Sposób przygotowania

Jajka rozmieszać trzepaczką z mlekiem, a następnie dodać mąkę, sól, olej, wodę i dobrze wyrobić ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki. Jabłka obrać, pokroić na mniejsze kawałki i w rondelku lekko rozgotować z minimalnym dodatkiem wody, dodać do smaku cukier. Posmarować dość grubo naleśniki. Przeciwległe brzegi każdego naleśnika złożyć do środka i w przeciwnym kierunku złożyć go na połowę. Ułożyć na blasze dość grubo posmarowanej maslem, skropić po wierzchu masłem i wstawić do zapieczenia w piekarniku. Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !