Sposób przygotowania

Zagotować wodę i do wrzątku włożyć żeberka.Gotować ok.pół godziny.Włoszczyznę:marchew,pietruszkę,seler,zetrzeć na tarce,a por pokroić w drobną kosteczkę.Dodać do wywaru.4 ziemniaki poprzekrajać na pół,a 5 w kostkę,włożyć do garnka z wywarem.Ogórki obrać ze skórki,pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła.Kiedy połówki ziemniaków będą już miękkie,wyłowić łyżką cedzakową i tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść na puree,zagęścić tym zupę zamiast zaklepki z wody i mąki.Dodać podsmażone ogórki i przez chwilę gotować.Na koniec zabielić zupę śmietaną,doprawić jarzynką i pieprzem,zagotować.Dodać pokrojony koperek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam ogórkową!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    SMACZNA ZUPA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !