Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banan z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
miód
bita śmietana
wiórka czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Banan z patelni

Banany kupujemy dośc twarde. Najlepiej takie z zieloną skórką. Jeśli są zbyt miękkie to mogą rozpaść się na patelni. Obieramy je, kroimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy łyżeczkę miodu. Na tym smażymy banany do lekkiego zrumienienia. Przekładamy na talerz, dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Podawać ciepłe.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 05.07.2011 15:54
miodzio:)
RenataZ-et 09.05.2011 21:36
na pewno pyszne
Ewelina38 02.04.2011 23:15
banan na patelni... to musi być ciekawe, z opisu bardzo zachęcające i koniecznie muszę wypróbować
AgaS10 13.01.2011 11:26
Fajne,wprawdzie u mnie rodzinka nie lubi bananów ale ja owszem:)
eduszo
eduszo 13.12.2010 09:22
Też bardzo fajny pomysł,musze wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak