Sposób przygotowania

Pieczarki, marchewkę, pietruszkę i cebulę pokroić w cienkie słupki, włożyć na rozgrzany tłuszcz, krótko podsmażyć, przyprawić Kucharkiem. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć aż stanie się jasno złocisty. Połączyć ryż z warzywami i pieczarkami, dolać 2 szklanki wody, sól, pieprz i krótko gotować. Następnie zawinąć naczynie w papier i koc i odstawić na 2-3h. Przed podaniem podgrzać potrawę, posypać tartym serem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !