Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce oraz cebulę i razem wymieszać .Dodac starty czosnek ,sól,pieprz,jajko i mąkę ziemniaczaną,wymieszać dokładnie .Na ozgrzanej patelni posmażyć placki z obu stron na kolor złoty.
Mięso pokroić w kostkę i smażyć dodać pokrojoną cebulę i doprawić do smaku.Dodać pokrojone w paski warzywa ,zalać wodą i dusić pod przykryciem.Na talerzu kladziemy placek,polewamy sosem i dekoujemy natką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny placek;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !