Sposób przygotowania

Wycisnąc sok z cytryny,masło utrzeć z cukrem,dodać 100ml mleka,mąkę,jajka i ubitą pianę,proszek do pieczenia,sok z cytryny oaz śmietane..Utrzeć na gładką masę.Podzielić na dwie częsci,do jednej dodać 2 łyżkimąki,a do drugiej 2 łyżki kakao.Dojrzałe sliwki pokroić na połówki,usunąc pestki i opruszyć mąką.Dno formywyłożyć papierem do pieczenia,najpierw wylać jasne,pozniej ciemną masę i pionowo wkładać śliwki.
Piec około 60 min w temp.180 stopni.W 3/4L mleka zagotować budyń,wyłożyć na ciasto.Gdy ostygnie polać polewą i posypać orzechami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zapowiada się pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawy pomysł, dobrze, że już niedługo sezon śliwkowy
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !