Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kokosowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietanka fixu 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
cukier puder 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
skórka z otatej cytryny
wiórka kokosowe 10 dkg
brzoskwinie 30 dkg
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
rafaello 8 kulek
Biszkopt 3 szt
kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowy

Śmietankę ubić na sztywnoz dodatkiem cukru waniliowego,cukru pudru oraz śmietanki -fixu.Dokładnie wymieszaćz sokiem z cytryny oraz wiórkami kokosowymi.Odłożyć kilka łyżek kremu ,resztą przełozyc placki biszkoptowe,założyć na nie obręcz totownicy.Wierzch tortu tez posmarować i ułożyć pokrojone owoce.Galaretki rozpuscić,ostudzić a następnie zalać tort,ostudzić pzez 3 godz,po czym wyjąc z totownicy,wierz udekorować odłożonym kremem oraz kulkami rafaello.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 25.04.2011 22:23
pycha;]
Magdalena80 12.12.2010 19:34
fajny torcik
iga2 12.12.2010 18:59
pycha,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak