Sposób przygotowania

Żółtka przelej do metalowej miseczki. Dosyp cukier. Miseczkę postaw nad garnkiem z parującą wodą. Żółtka oraz cukier ubij na puszystą, jasnokremową masę. Pod koniec ubijania dodaj rum. naczynie z masą wyjmij z kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem soku cytrynowego i cukru waniliowego. Gruszki wyjmij z kompotu, zmiksuj na gładki mus. Do bitej śmietany dodaj zupełnie zimną masę żółtkową, mus gruszkowy oraz bezy.
Masę przelej do foremek wyłożonych folią spożywczą. Wstaw do zamrażarki na 4-5 godzin. Przed podaniem przełóż z foremek na talerzyki, delikatnie usuń folię. Udekoruj owocami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczny deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    znowu cos nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !