Sposób przygotowania

Połówkę awokado obrać ze skórki, podzielić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt naturalny, kolendrę, 1-2 łyżeczek oliwy z oliwek, zmiksować, doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku, schłodzić w lodówce, podawać np. ze świeżymi warzywami jako przekąskę.

Do przyrządzenia tego dipu potrzeba pół dojrzałego awokado, więc używamy połówki awokado bez pestki, a tą z pestką w środku wkładamy do lodówki - wtedy nie powinno czernieć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    może być super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Jest super - polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    napewno pyszne!
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wbrew pozorom- awokado jest bardzo zdrowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !