Sposób przygotowania

Kaczkę natrzeć czosnkiem roztartym solą i wymieszanym z majerankiem i melisą i pozostawić na 2 h. Następnie posmarować kaczkę olejem, ułożyć na blasze z rusztem i włożyć do nagrzanego piekarnika (190stopni). Miękką kaczkę wyjąć, pociąć na części. Pieczywo tostowe zrumienić na patelni. Obrane jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, śliwki podzielić na połówki. Kilka łyżek sosu od pieczenia kaczki wlać do naczynia, włożyć owoce, oprószyć je przyprawami i dusić do miękkości. Ułożyć gorące grzanki na talerzach, na grzanki położyć mięso i dookoła przybrać owocami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !