Sposób przygotowania

Drobno posiekana cebulę nie rumieniąc podsmażyć na części tłuszczu. Bułkę pokroić w kostkę. Dodać do cebuli resztę tłuszczu oraz bułkę i smażyć aż się zrumieni. Grzanki z cebula wyłożyć na miskę, zalać mlekiem wymieszanym z jajkiem, oprószyć częścią mąki i odstawić. Gdy grzanki nasiąkną płynem dodać resztę mąki, nieco soli, pieprzu i natki pietruszki, wymieszać ciasto. Rękami formować knedle i kłaść do wrzącej wody. Gotować około 10 minut a następnie odcedzić. podawać okraszone z surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    Ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !