Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zetrzeć, wylać na sitko, odcedzić nadmiar wody, przełożyć do garnka. Bułkę namoczyć w letnim mleku, rozetrzeć łyżką z drożdżami, włożyć do ziemniaków. Do tej masy dodać żółtka i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać mąkę i ubitą pianę z białek. Smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu dość cienkie placki. Smażyć z obu stron, polewać każdy sosem pomidorowym na kiełbasie i składać na połowę. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !