Sposób przygotowania

Blaszkę podłużną obłożyć papierem do pieczenia lub posmarować ją masłem.
Masło, cukier i wanilię dokładnie wymieszać. Wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i dwoma jajkami. Dodać orzechy i słonecznik i dokładnie wymieszać. Wyrobione ciasto delikatnie przemieszać z obranym i pokrojonym w kostkę jabłkiem ii malinami. Przełożyć delikatnie do formy. Posypać otrębami lub słonecznikiem wg uznania. Piec przez jedną godzinę w rozgrzanym do 170-180 stopni piekarniku, aż chleb zbrązowieje. Wyciągnąć, schłodzić w blaszce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wisznu

    jakie to jest dobre ,zdrowe i niezabardzo słodkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow! ale wspaniałości na Twoim stole-super pomysł na chlebek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !