Sposób przygotowania

Kaczkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawami, opruszyć maką i obrumienić na tłuszczu. Mieso wyjąć z patelni a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę. Kapustę włożyć do garnka, dodać zrumienioną cebulę, ułożyć obrumienione mieso z kaczki, podlać niewielkaą iloscią wody, dodać rozkruszone grzyby i ugotować. Mięso wyjąć a kapustę oprószyć mąką, zagotować. mieso podawać z kapustą i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !