Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywna pianę, dodać do żółtek z mąką, delikatnie wymieszać. Na końcu wlać roztopione, gorące masło. wymieszać. Wyłożyć ciasto do przygotowanej tortownicy, ułożyć na nim połówki moreli i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 35 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    po prostu boski
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    rewelacyjny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !