Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki, paprykę oczyszczamy, kroimy w paski.

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je, układamy w blaszce lub na wysypanej mąką łopatce do wsuwania ciasta do pieca, na kamień. Smarujemy ciasto oliwą robiąc w cieście palcami charakterystyczne dla focacci wgłębienia, oprószamy pieprzem i posypujemy papryką i pomidorami. Ciastu dajemy jeszcze chwilę podrosnąć i pieczemy 25 minut w 200st.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !