Sposób przygotowania

Pora oczyścić i drobno posiekać, delikatnie podsmażyć na maśle. Po wystudzeniu dodać jajko, żółtko, mąkę pszenną, płatki migdałowe, sok z cytryny, posiekaną zieleninę i przyprawy( mogą być inne niż podałam). Filety z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, posmarować masą porową i zwinąć w skóry drobiowe. Podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym maśle, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 25- 30 minut w temp. 200 stopni. Sos z pieczenia wymieszać z rosołem i zagotować, dodać śmietankę, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Filety podawać polane

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne
  • 5
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Na pierwszy rzut oka - smaczne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny obiadek :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !