Sposób przygotowania

Miód podgrzewamy z cukrem i przyprawami w małym garnku.Ciągle mieszając. Studzimy, następnie łączymy z mąką i sodą. Dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną margarynę i jajko, wyrabiamy aż ciasto będzie lśniące.Wałkujemy na grubość około 0,5 cm . Wykrawamy pierniczki, układamy na natłuszczonej blaszce i pieczemy przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.Gotowe, ostudzone pierniczki lukrujemy i ozdabiamy, następnie zamykamy szczelnie w blaszanym pudełku – żeby skruszały.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Eleganckie te pierniczki .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    piękne:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    śliczne te pierniczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !