Sposób przygotowania

Ciasto: Drożdże rozprowadzamy ze śmietaną .Margarynę zagniatamy z mąką ,sola i cukrem .Dodajemy 3 żółtka i drożdże ze śmietaną .Dobrze wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny .Ciasto wałkujemy na cienki placek grubości 1/2 cm i kroimy w kwadraty 8 X 8 cm..Na każdy kwadrat kładziemy łyżkę farszu ,sklejamy po przekątnej .Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy 30 minut w temp.180* C.

Farsz:
Pieczarki czyścimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach .Jeśli używamy grzybów leśnych gotujemy w wodzie i drobno kroimy .Cebule posiekaną szklimy na oleju ,dodajemy grzyby chwilę przesmażamy .Zostawiamy do wystudzenia. Do zimnego farszu dodajemy kaszę mannę lub zgniecione ugotowane wcześniej ziemniaki.Doprawiamy do smaku pieprzem .

Tak przygotowane paszteciki podajemy do barszczu czystego lub jemy same.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie fajna przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pyszne!!!! żeby jeszcze ktoś zrobił:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo je lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne takie swojej produkcji
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    przepis przyda się niedługo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra obiad
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !