Sposób przygotowania

Całe jajka ubić na parze z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Zestawić i ubijać jeszcze przez chwilę do ochłodzenia masy.Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto wykładać na blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżeczki,formując zgrabne,okrągłe ciasteczka lub wyciskać szprycą,posypać makiem.Piec 10-15 minut w 200 stopniach C.Po wyjęciu i ostudzeniu,ciastka składać po dwa,zlepiając marmoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Znam takie ze sklepu! :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    a ja z cukierni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pracowite,ale warto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo smaczne;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    Robiłem kiedys bardzo podobne ,wyjątkowo smaczne : )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !