Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić i drobno pokroić. Wrzucić do wrzącej wody (2 szklanki), zagotować, przetrzeć przez sito, zagotować powtórnie i zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w szklance mleka. Gdy zawrze, odstawić, dodać zapachy, żółtka utarte z cukrem i rozmącone z pozostałym mlekiem. W miarę potrzeby doprawić cukrem do smaku. Podawać natychmiast na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    :) Super! Oby tak dalej!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pomysłowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    takiej jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !