Sposób przygotowania

3 tyg.przed kwitnięciem lip przygotować miodówkę,zagotować 2 szkl.wody z gożdzikami,ostudzić dodać miód,wymieszać wlać 2 szkl.spirytusu i ponownie wymieszać,wlać do słoja,zamknąć i odstawić na 3 tyg.co 4 dni wstrząsnąć,następnie dodać kwiaty,odstawić na 2 tyg.w ciemne i chłodne miejsce,zlaći przelać do butelki,limonkę wyszorować z połowy obnrać cienko skórkę,skórkę włożyć do słoiczka i zalać spirytusem,odstawić na 2 dni,do nalewki dodać 2 łyżeczki powstałego ekstraktu wraż z połączonym i wyciśniętym sokiem z cytryny i limonki,wymieszać odstawić na 3 tyg.do sklarowania,zlać znad osadu,osad filtrować,połączyć,powinna leżakować co najmniej 6 m-cy w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Lubię nalewki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    na pewno świetna w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !