Sposób przygotowania

mieso zalewamy wodą, dodajemy liscie laurowe, ziele i pieprz w ziarenkach oraz łyzeczke soli, gotujemy. Po ok pół godziny dodajemy całą marchewke obraną i zieloną częsc pora ok 5-7cm długosci, doprawiamy jarzynką i pieprzem mielonym. Kiedy mieso i warzywa są miekkie to je wyciągamy. Dodajemy do wywaru koncentrat pomidorowy oraz szklanke śmietany zmieszaną z mąka. Dodajemy roztartą w dłoniach pietruszke suszoną lub jak ktos ma żywą, doprawiamy do smaku i podajemy w ryżem lub makaronem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Moja ulubiona zupa pomidorowa:) z tym,że ja już do nie nie dodaję mąki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam pomidorowke

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !