Sposób przygotowania

Z mąki oraz żółtek, śmietany, margaryny i smalcu zagnieść kruche ciasto. Odrobinę posolić i odłożyć do lodówki na pół godziny. W tym czasie pokroić boczek i wysmażyć. Na wytopionym tłuszczu zeszklić pokrojoną drobno cebulę. Obrać czosnek, przygotować mięso. Jeśli mamy grzyby suszone obgotować je i odcedzić. Wszystko razem tzn: pasztetową, czosnek, cebulę, boczek, surowe jaja, grzyby, kaszę mannę oraz mielone mięso mielić w rozdrabniaczu na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Ciasto, podzielić na 2 dwie części. Każdą z nich rozwałkować na wysokość około 0,5 cm w duży owal. Posmarować grubo masą pasztetową i zwijać jak roladę. Piec w temperaturze około 18/190 stopni około 50 minut. Kiedy lekko przestygnie kroić na skos i podawać do barszczu czerwonego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Sympatyczny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smacznie i jak świątecznie;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !