Sposób przygotowania

Ponieważ była w domu wiejska pasztetowa, której nikt nie chciał...
Wędzonkę drobno pokroić i wysmażyć, na tym tłuszczu zeszklić cebulę. Grzyby obgotować i odcedzić. Zmiksować w rozdrabniaczu wszystko razem: grzyby, cebulę, wędzonkę, pasztetówkę. Doprawić sola i pieprzem i wymieszać z jednym surowym jajkiem. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać szczyptę soli, jajko, ciepłe mleko i olej. Wyrobić dobrze ciasto na pierogi. Rozwałkować i szklanką powycinać koła. Nakładać farsz, lepić, gotować około 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    widzę, że ty też dodajesz mloko do pierogów są wtedy miękkie i świetnie smakują;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam pierogi pod każdą postacią :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !