Sposób przygotowania

do smietany wsypujemy proszek do pieczenia i zarabiamy, następnie wszystki składniki z roztopionym masłem razem zarabiamy na gładkie ciasto (oczywiscie bez cukru pudru). Następnie wałkujemy ciasto na grubosc ok 1cm i wycinamy krązki szeroką szklanką lub kubkiem, a następnie wycinamy małe dziurki (najlepiej dziubkiem od butelki) Smażymy na głębokim tłuszczu (najlepiej zwierzęcym) na złoty kolor po obu stronach, po wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładnie wyglądają
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    super:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Nie ma to jak własnej roboty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magda24

    smaczne, aż bym zjadła takiego oponka :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam domowe smakołyki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !