Sposób przygotowania

owoce umyć,nakłuć wsypać do słoja zalać alkoholem,zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 4-6 tygodni,co kilka dni wstrząsnąć słojem,zlać alkohol i odstawić go a owoce zasypać cukrem,wymieszać,słój przykryć płótnem obwiązać,odstawić w ciepłe miejsce,co jakiś czas wstrząsnąć,otrzymany syrop połączyć ze zlanym wcześniej alkoholem,odstawić na tydzień,ściągnąć płyn a osad filtrować połączyć z nalewką,odstawić na min.5-6 m-cy,aby trunek dojrzał,im dłużej leżakuje tym będzie lepszy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Świetne .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    przepis godny polecenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pewnie dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    nie piłem takiej na pewno pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !