Sposób przygotowania

Mięso przekroić wzdłuż, utworzyć płat, zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa mielone wbić 1 jajko, dodać rozgnieciony czosnek, bułkę tartą, pokrojoną w kostkę marchewkę, sól i pieprz do smaku, wyrobić. Rozbity płat mięsa posmarować rozbełtanym jajkiem, nałożyć mielone mięso, położyć kiełbasę i zwinąć w rulon, zesznurować, posypać kminkiem. Zawinąć w folię aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika (ok 190 stopni) i piec około 2 h.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczne mięsko :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    ale ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już po wyglądzie widać ze super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    apetycznie wygląda :)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda jak zwykle apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !