Sposób przygotowania

Z mąki, żółtek i margaryny zagnieść ciasto i rozwałkować je na placek grubości ok. 0,5 cm. Szklanką wykroić z placka krążki, ułożyć na blasze. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodac cukier puder. Posmarować ciasteczka przygotowanym lukrem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec, aż lukier się zrumieni, a gdy przestygną wyłozyć na tacę polukrowaną stroną do dołu. Utrzeć masło na puch i nadal ucierając porcjami dodawać wystudzony budyń ugotowany z podanych składników. Połowę ciasteczek. posmarować kremem budyniowym, a pozostałe dżemem. Zlepiać jedne z drugimi tak, aby powstały markizy. Boki ciastek obtoczyć w orzechach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !