Sposób przygotowania

Rybę dokładnie oczyścić. Następnie warzywa pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Dodać listek, ziele i pieprz a następnie ugotować wywar warzywny. Karpia pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wywaru. Gotować ok. 20 -25 minut. Potem wyjąć rybę a następnie przecedzić wywar aby był klarowny. Dodać do niej żelatynę. Karpia ułożyć na półmisku a następnie ułożyć warzywa ja dodaję jedynie marchewkę i zalać tężejącą galaretą. Całość zostawić do całkowitego zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Tradycyjnie na Wigilię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    już świątecznie
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, na moim stole wigilijnym tez bedzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: w tym roku dodałam do karpia jeszcze 2 jajka ugotowane na twardo i 2 łyżki zielonego groszku oraz świeżą natkę pietruszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ślicznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !