Sposób przygotowania

Cebulę obrać,pokroić w cienkie cząstki.Papryki oczyścić,umyć i osuszyć,następnie pokroić w szerokie paski.Kurczaka umyć,osuszyć.Na zewnątrz i w środku natrzeć solą, pieprzem i papryką.Majeranek opłukać,osuszyć.Kilka gałązek włożyć do kurczaka,otwór spiąć.Udka i skrzydełka związać tak,aby ściśle przylegały do korpusu.Z reszty majeranku poodrywać listki.Kurczaka włożyć do brytfanki.Cebulę wymieszać z papryką listkami majeranku,warzywa ułożyć wokół kurczaka,wlać bulion.Kurczaka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60min. w temp.200st.Gotowa potrawę wyłożyć na półmisku,ozdobić gałązkami majeranku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !