Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne \"gołąbki\". Obtaczać w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju, aż \"gołąbki\" nabiorą złotego koloru. Gołąbki przełożyć do rondla, wlać wodę z rozrobionymi kostkami rosołowymi i dodać przecier pomidorowy, tak by gołąbki były pokryte. Wszystko zagotować ii dusić około 45 minut. Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Podawać polane sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne gołąbki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    przy małej minaiturce myslałam, ze to pączki heheeh
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubię takie gołąbki w sosie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !