Sposób przygotowania

Ser żółty zetrzeć na średniej tarce, a serek topiony dokładnie rozgnieść widelcem, włożyć do lekko podgrzanego mleka i dalej podgrzewać, mieszać aby oba sery sie rozpuściły.
Wystudzić.
do mąki wymieszanej z proszkiem powoli wlać piwo, ciągle mieszać, aż powstanie ciasto gestości śmietany, dodać sery i dokładnie wymieszać, odstawić na 45 minut.
Na głębokiej patelni z mocno rozgrzanym tłuszczem przez lejek ( ja tak robię) lub szprycą do kremu wlewać partiami ciasto, kręcąc lejkiem aby wychodziły różnego kształtu zawijaski. Smażyć z obu stron na złoty kolor, wyjąć i rozłożyć na papierowym ręczniku.
Wystudzone to pyszny dodatek do piwa
Pyszny dodatek do

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale fajne !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !