Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RUINY ZAMKU GRAFA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastko
jajk 4 szt
cukru 2 szkl
smietana 18% 2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
Polewa:
margaryny 25 dag
cukie 1 szkl
kakao 3 łyżki
bita śmietana
śmietana 25 dag
cukru 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: RUINY ZAMKU GRAFA

CIASTO;
MIKSUJEMY JAJKA, CUKIER, ŚMIETANE I SODĘ, MASĘ DZIELIMY NA 1/2 CZĘŚĆI DO JEDNEJ DODAJEMY KAKAO, PIECZEMY 2 PLACKI STUDZIMY, KAKAOWY PLACEK KROIMY W RÓŻNEJ WIELKOŚCI KWADRATY
POLEWA;
3 ŁYŻKI WODY I MIESZAMY SKŁADNIKI I NA MAŁYM OGNIU GOTUJEMY MIESZAMY I LEKKO STUDZIMY 2/3 WYLEWAMY NA JASNY PLACEK I KAWAŁKI CIASTA MACZAMY W POLEWIE I UKŁADAMY RUINY ZAMKU ( MUR, FRAGMENT WIEŻY) ODSTAWIAMY NA NOC DO LODÓWKI DA ZASTYGNIECIA,
ZIMNĄ ŚMIETANĘUBIJAMY Z CUKREM NA SZTYWNO I DEKORUJEMY CIASTO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak