Sposób przygotowania

Cebulę, marchew, seler i pomidory drobno pokroić. W dużym garnku rozgrzać 8 łyżeczek oliwy i zrumienić tymianek. Dodać cebulę, marchew i seler. Kiedy cebula zarumieni się, dodać pomidory, sól i pieprz. Dusić na małym ogniu przez 10 min. Pokroić pieczywo na średniej wielkości kawałki. Wrzycić do garnka. Dodać kostkę rosołową i 1,5 litra wody. gotować przez 30 min. Pokroić drobno czosnek i watróbki. W oddzielnym naczyniu podgrzać kilka łyżek oliwy i zrumienić na niej czosnek. Dodać wątróbki, szałwię i kilka łyżek gotującego się wywaru. Kiedy wątróbki zrumienią się, przełożyć całość do garnka z zupą. Wymieszać. Przelać wszystko do żaroodpornego naczynia. Ubić jajka ze szczyptą soli i kilkoma łyżeczkami startego sera. Wstawić do gorącego piekarnika na 5 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !