Sposób przygotowania

Mięso gotujemy z włoszczyzną i doprawiamy ziarenkami smaku.
Jak mięso będzie miękkie to miksujemy je razem z marchewką w rozdrabniaczu. dodajemy trochę powstałego wywaru rosołowego, aby farsz nie był za suchy.
SKŁADNIKI NA CIASTO :

4 szklanki mąki

1 jajko

ciepła woda
sól


Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    cieszę się, że takie pierogi mają wielu fanów :) To ulubione pierogi moich dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !