Sposób przygotowania

Pietruszkę, seler, marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach. Por oraz cebulę pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać 2-3 łyżki oleju, przez 5-6min. smażyć warzywa, mieszając. Podlać niewielką ilością wody. Dodać liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą, cukrem i papryką. Dusić pod przykryciem 40min. Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 30min. Potem opanierować w roztrzepanym jajku i mące. Smażymy na oleju. Filety przekładamy na ogrzany półmisek. Przykrywamy warzywami. Danie dekorujemy gałązką tymianku.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    magical66

    bardzo lubie ta rybe po grecku
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    super rybcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !