Sposób przygotowania

Ziemnaki wystudzone sertzrc na tarce, wymieszac z miesem, przyprawami, jajkiem dolac 120ml wody. Wyrobic reka. Pieczarki pokroic w plastry. Na patelni rozgrzac maslo, dodac pieczarki, posiekana natke, Przyprawic. Na opłukanej drewnianej deseczce ułożyć masę mięsną, rozwałkować ją na grubość 1 cm i rozdzielić na 12 kwadratów. Na każdym z kwadratów ułożyć warstwę farszu. Kwadraty zwinąć i usmażyć na 2 łyżkach masła.
Do tłuszczu, na którym smażone były kotlety dodać ketchup wymieszany z odrobiną wody i przyrządzić umiarkowanie gęsty sos. Sos doprawić do smaku i polać nim kotlety.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !