Sposób przygotowania

Pomarańczę umyć, przekroić, wycisnąć sok.
Suche składniki połączyć w garnku, dolać wody, dokładnie wymieszać i ciągle mieszając gotować na ogniu aż do otrzymanai tzw. krochmalu.
Dodać masło, połączyć z masą, zdjąć z ognia.
Dodać żółtka, sok z pomarańczy, dokładnie wymieszać.
Garnek postawić jeszcze na chwilę na ogień ciągle mieszając.
Gotowy budyń rozlewać do salaterek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Budyń - niebo w gębie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Budyń - niebo w gębie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    nigdy jeszcze sama budyniu nie robiła, brzmi ciekawie :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Jak można zrobić budyń cytrynowy z pomarańczą bez cytryny?!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !