Przepis i sposób przygotowania na: Piernik w czekoladzie
Piernik przekroić na 3 części, posmarować powidłem i złożyć.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej. Polać gotowy piernik.
mąka pszenna | 2 szklanki |
margaryna | 10 dag |
cukier kryształ | 3/4 szklanki |
jajko | 3 szt |
miód | 1 łyżka |
kwaśna śmietana | 3/4 szklanki |
woda | 1 łyżka |
powidła śliwkowe | |
kakao | 1 łyżka |
czekolada mleczna | |
mleko | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 płaska łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: