Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić na porcje, rozbić opruszyć solą i pieprzem. Obsmażyć na złoty kolor. Do garnka wlać wodę (w zależności od ilości sosu) zagotować dodać mięso. Pieczarki pokroić w kostkę poddusić dodać do mięsa. Borowiki wymoczyć dodać do mięsa. Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę podsmażyć dolać białe wino i zlać wszystko do garnka oraz pozostałe przyprawy doprowadzić do wrzenia. Do pojemniczka wsypać mąkę dodać zimnej wody rozrobić dodać śmietanę utrzeć do jednolitej masy dodać 2 łyżki gorącego wywaru zamieszać dodać do garnka zagotować. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !