Sposób przygotowania

Pieczarki(o dużych kapeluszach)obrać, opłukać; wydrążyć ogonki. Kapelusze posolić i do środka każdego włożyć kawałeczek mozarelli. Ogonki zetrzeć na tarce wraz z cebulą i przesmażyć na patelnii. Doprawić solą, pieprzem. Farszem wypełnić kapelusze pieczarek. Pieczarki smażyć na małym ogniu do miękkości. Pod koniec smażenia na każdą pieczarkę położyć mały plasterek mozarelli i posypać odrobiną ziół prowansalskich. Kiedy ser się stopi zestawić z ognia.
Tak przygotowane pieczarki są doskonałe jako przystawka do obiadu bądź na kolacje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    swietne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !