Sposób przygotowania

Śmietanę przed użyceim schłodzić, a następnie ubić i ubitą masę schłodzić w lodówce. Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka umieścić w misce, dodać 1 łyżkę cukru pudru i ubić na jednolitą białą masę. Białka ubić na sztywną masę, a pod koniec ubijania dodać resztę cukru pudru. Żółtka wymieszać z ciepłą, rozpuszczoną czekoladą. W trakcie łączenia powyższych składników dodać ubite białka- i delikatnie wszystko połączyć. Przygotowane foremki wysmarować masłem i wlać do nich powstałe ciasto(tak do około 2/3 wysokości foremek). Piec 15-20 minut w temperaturze 200 C. Przed podaniem posypać kakao.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !