Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy i kroimy na kawałki, cebulę kroimy na kostkę. Na patelni rozgrzeamy margarynę wrzycamy pieczarki, podsmażamy, dorzucamy cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż cebula sie zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę. Lekko podsmażamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mortadę pokrojoną w 0,5 cm plastry. Smazymy, boki powinny się lekko zwinąc tworząc miseczki. Wkładamy do tych miseczek pieczarkowe nadzienie, posypujemy startym żółtym serem. Tak napełnione miseczki wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok.10-15 min, w piekarniku nagrzanym do 180 st. Miseczki możemy podac jako kolację z pieczywem, lub z ziemniakami albo ryżem i surówkami jako obiad.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !