Sposób przygotowania

Wiśnie rozmrażamy. Do rondelka wlewamy mleko, wkładamy margarynę, cukier i rozpuszczamy na małym ogniu. Do miski wsypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dodajemy szczyptę soli, wlewamy ciepłe mleko z rozpuszczoną margaryną i cukrem, mieszamy. Później dodajemy jajka i znowu mieszamy na jednolita masę.
Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, układamy wiśnie i pieczemy w piekarniku ok. 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    napewno też smakuje super:D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !